Sprehodi, ples, tek ali nakupovanje – vse to so lahko vzroki za nastanek žuljev na stopalih. Toda to ni razlog, da bi opustili te dejavnosti! Odkrijte, kako najbolje oskrbeti žulje in kako jih preprečiti – da lahko nadaljujete z vsem, kar želite početi!

Oskrba žuljev

Kako lahko zdravim žulje?

Hansaplastova linija obližev za žulje s svojo hidrokoloidno tehnologijo takoj ublaži neugodje in pospeši celjenje žuljev. To temelji na načelu vlažnega celjenja. V notranjosti obližev za žulje so superabsorberji. Ti vpijejo tekočino iz žulja in omogočajo, da nad rano nastane plast gela, ki jo oblazini, kar ustvari idealne pogoje za celjenje. To prepreči tudi kakršen koli nadaljnji pritisk ali trenje, ki bi lahko povzročilo bolečino ali poškodbo kože. Pod obližem za žulje se lahko začne proces celjenja. Lahko se odvijata rast in migracija celic, kar optimizira nastajanje novega tkiva. Obliži za žulje so na voljo v različnih velikostih in omogočajo hitro in nestresno oskrbo žuljev na stopalih!

 

 

Strokovni nasveti dr. Kuhlmannove – Pomagajte žuljem, da se hitreje zacelijo.

Tudi droben žulj je lahko boleč in upočasni vašo aktivnost. Dr. Maike Kuhlmann, strokovnjakinja v Hansaplastovem laboratoriju, ponuja naslednje nasvete za pomoč pri hitrejšem celjenju žuljev – da lahko nadaljujete s svojim življenjem.

Obliž tudi zaščiti pred pritiskom, prepreči dodatno trenje in ščiti kožo pred umazanijo in bakterijami, ki bi sicer lahko prodrle v rano.

Po zaslugi Hansaplastove tehnologije lepljenja obliž varno ostane na mestu 48 ur. Je vodoodporen in odporen proti potu. Nov, enostaven sistem nameščanja zagotavlja, da lahko obliž prilepite hitro in brez gubanja – idealno za trenutke, ko ste na poti.

 • »Samooperacija« ni priporočljiva. Na primer, ne prebadajte žulja in ne odstranjujte zunanjih plasti kože, saj to lahko povzroči okužbo.
 • Obstoječe žulje je treba razkužiti.
 • Poskrbite, da je vaša koža čista in suha, preden nanjo prilepite obliž za žulje.
 • Obliž prilepite tako, da ni naguban, in ga čvrsto pritisnite.
 • Ne menjajte obliža, dokler se ne odlepi.
Kadar imate žulj na stopalu, želite ublažiti bolečino in pomagati, da se žulj hitro zaceli. Na srečo zdaj obstaja obliž, ki poskrbi za oboje!

Predreti ali ne?

Eno najpogostejših vprašanj, povezanih z žulji na stopalih, se nanaša na prediranje žuljev. Vsi želijo vedeti, ali naj predrejo žulj, napolnjen s tekočino. Na to vprašanje je odgovor zelo preprost. Ne. Pustite ga pri miru. Žulji nastanejo z razlogom – da zaščitijo kožo pred nadaljnjimi poškodbami in okužbo. In če se po nesreči predre? Ni razloga za skrb, vendar preostali sloj kože pustite, kjer je. Uporabite obliž za žulje, da zaščitite rano in zagotovite optimalne pogoje celjenja.
Nazaj na vrh

Rešitve

 

Hansaplast veliki obliži za žulje pa so vaša rešitev za boleče žulje na petah ali kjer koli na stopalu. Paket petih obližev vsebuje lično modro škatlico za ponovno polnjenje, ki jo zlahka opazite – tudi na dnu svoje torbice.

 

Majhni žulji na stopalu so lahko težavni za oskrbo, zlasti žulji ob straneh prstov, ki so težko dostopni. S Hansaplast malimi obliži za žulje pa je to povsem preprosto! Paket šestih obližev vsebuje tudi majhno modro škatlico za ponovno uporabo, ki jo lahko nosite s seboj v torbici, da imate obliže vselej pri roki – za vsak primer.

Hansaplast Blister Plaster XL
Kadar ste zaposleni s tem, da uživate življenje, se želite čim prej znebiti žuljev, da se lahko vrnete k svojim aktivnostim! Linija vrhunskih Hansaplast obližev za oskrbo žuljev je bila ustvarjena tako, da ponuja popoln obliž za vsako velikost in vsak položaj žulja na stopalu.
Nazaj na vrh

Preprečevanje žuljev

 1. Za osnovno nego stopal redno uporabljajte kremo za stopala, kot je Hansaplast Kremno mazilo za nego stopal. Ta poskrbi, da koža na vaših stopalih postane voljnejša in navlažena ter zato bolj odporna proti razvoju žuljev.

 2. Če začutite pritisk na določeno mesto na stopalu, delujte preventivno in zaščitite kožo, še preden se lahko ustvari žulj. Hansaplast Ščitnik za otiščance obliž lahko prirežete v kakršno koli velikost ali obliko in ga uporabite, da ublažite pritisk, ki ga ustvarjajo najrazličnejši čevlji. Uporabite ga lahko tudi na koži, ki je že razpokana ali poškodovana.

 3. Nosite udobne čevlje, ki se vam pravilno prilegajo, še posebej če veste, da boste hodili, plesali ali da boste zelo aktivni. Čevlje kupujte popoldan ali proti večeru, ko so vaša stopala lahko nekoliko večja. In če za konec tedna načrtujete ogled mestnih znamenitosti ali nakupovanje? Poskrbite, da so čevlji, ki jih obujete, uhojeni – pred tem jih morate že nekajkrat nositi.

 4. Mokri čevlji, škornji ali nogavice povzročijo žulje veliko hitreje kot suhi, zato skušajte ohraniti stopala kar se da suha. Če se vreme zaroti proti vam in to preprosto ni mogoče, ukrepajte preventivno. Zaščitite mesta, kjer obutev pritiska na stopalo, da preprečite nastanek žuljev. 

 5. Telovadite ali tečete? Izbira pravih nogavic je lahko odločilnega pomena, če želite preprečiti žulje, ki nastanejo zaradi drgnjenja. Za fitnes so idealne brezšivne nogavice z ojačanimi petami in prsti.

 6. Če se odpravljate na dolg sprehod ali načrtujete zabaven dan v mestu, je dobro biti pripravljen! Hansaplast obliži za žulje v obeh velikostih so na voljo v lični modri škatlici, ki jo lahko ponovno napolnite. Izbirate lahko v celi vrsti dizajnov. Ta škatlice so vaše popolne spremljevalke na izletih. Oskrbo žuljev na poti naredijo preprosto in brez stresa, da lahko kar najbolje izkoristite svoje počitnice!
Ne pozabite na te preproste nasvete, da že od samega začetka preprečite nastanek žuljev.
Nazaj na vrh

Za podrobnejše informacije o izdelkih Hansaplast nam pišite na elektronski naslov phc@beiersdorf.com. Prosimo, upoštevajte, da noben od zgornjih nasvetov ali priporočil ne more nadomestiti zdravniškega nasveta. Natančno preberite navodila za uporabo, ki so navedena na embalaži naših izdelkov. Če vam naši nasveti ne pomagajo ali če imate ali sumite, da imate bolezensko stanje, se posvetujte z zdravstvenim strokovnjakom.

 

 

Dejstva o žuljih

Kaj je žulj?

Žulj je območje privzdignjene kože, pod katero je vodena tekočina. Kaj torej povzroči pojav žuljev?

“Žulji so pameten način zaščite, s katerim se telo brani pred pritiskom in trenjem, na primer zaradi novega para čevljev.”

Trenje pogosto povzroči, da se zunanja plast kože, imenovana povrhnjica, loči od spodnjih plasti, vmesni prostor pa napolni tekočina. To je poskus oblazinjenja rane pod žuljem, ki preprečuje nadaljnji pritisk ali trenje in zapre rano pred povzročitelji okužbe. Žal lahko žulji zaradi nadaljnjega pritiska hitro počijo. In kot vemo, so žulji – tako nepoškodovani kot predrti – izjemno boleči, če jih ne oskrbimo, in se zlahka okužijo.
Nazaj na vrh