Terapevtski toplotni obliž

 • (0)
Napišite mnenje

Sprosti napete in zakrčene mišice

 • Zelo prijetna in udobna toplota
 • Zagotavlja 8 ur stalne zunanje toplote
Natisni

Terapevtski toplotni obliž

Hansaplast terapevtski toplotni obliži zagotavljajo trajno olajšanje z 8-urnim oddajanjem prijetne toplote, ki prodre globoko v mišice in jih sprosti.

Na voljo so v dveh velikostih:

 • veliki za bolečine v hrbtu in
 • mali za bolečine v vratu in ramenih

Klinične študije

Merjenje temperature površine kože na območju ramen prostovoljcev

Aktivna sestavina

Naravne grelne sestavine (npr. železo, oglje)

Navodila za uporabo:

 • Obliž lahko uporabite samo na čisti, suhi in nepoškodovani koži.
 • Odprite ovoj in odstranite zaščitni papir z obliža. 
 • Obliž prilepite neposredno na boleče območje.
 • Trdno pritisnite.
 • V 30 minutah se razvije blagodejna, stalna toplota.
 • Obliž ne sme biti na koži več kot 8 ur v obdobju 24 ur.
 • Obliž po uporabi zlahka odstranite.
 • Prosimo, upoštevajte, da znojenje lahko zmanjša lepljivost obliža.

Posebna opozorila in previdnostni ukrepi:

Kot pri vseh grelnih izdelkih tudi pri tem obližu obstaja možnost, da povzroči razdraženost kože ali opekline. Zato vam priporočamo, da se izogibate okoliščinam, ki lahko povečajo učinek gretja (npr. oprijeta oblačila, pritisk). Poleg tega je dobro, da občasno preverite odziv kože. Če občutite kakršno koli neugodje ali opazite otekanje, izpuščaj ali obstojno rdečino, odstranite obliž. Če razdraženost kože ne izzveni ali če se bolečina ne ublaži oziroma se še poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Če ste noseči, imate sladkorno bolezen, slabo prekrvitev ali revmatoidni artritis, se pred uporabo obliža posvetujte s svojim zdravnikom.

Obliža ne smete uporabljati v naslednjih okoliščinah:

 • če je zaščita obliža poškodovana, (Če vaša koža ali oči pridejo v stik z vsebino celice, jih sperite z vodo. 
 • Ob zaužitju sperite usta in se posvetujte z zdravnikom.)
 • na poškodovani koži, na podplutbah ali oteklinah ali na delih telesa, kjer ne morete čutiti toplote,
 • pri otrocih ali osebah, ki ne morejo sami odstraniti obliža,
 • skupaj z zdravilnimi kremami in mazili ali dodatnimi viri toplote.

Hranite pri sobni temperaturi (25 °C).
Hranite izven dosega otrok.
Ne segrevajte z mikrovalovi. Ni za ponovno uporabo.

Product  Type  Size  Quantity
Terapevtski
toplotni obliž

 22x10 cm
2 kosa
Terapevtski
toplotni obliž
  15x10 cm
 2 kosa

Toplotna terapija

 1. Slišal/-a sem, da je tudi mrzla terapija dobra za ublažitev bolečin. Kdaj je primernejša mrzla in kdaj toplotna terapija?

  Terapevtska uporaba hladu ali toplote je dobro znana fizioterapevtska metoda. Od vrste bolečine je odvisno, ali je za prizadeto mesto primernejše hlajenje ali gretje. Že več generacij velja, da je toplota učinkovit način za ublažitev bolečin, ki jih povzročajo napete in nategnjene mišice. V mnogih primerih lahko toplota iz zunanjih virov ublaži bolečino v mišicah. Hlajenje je priporočljivo za akutna stanja, kot so akutno vnetje ali poškodbe, npr. športne poškodbe, kot so zvini, udarnine, podplutbe in otekline. Če niste prepričani, za katero možnost bi se odločili, se posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom.
 2. Kdaj naj uporabim Hansaplast terapevtski toplotni obliž?

  Hansaplast terapevtski toplotni obliži so zunanji vir fizične toplote in jih lahko uporabljate za lajšanje mišičnoskeletnih bolečin. Izdelek zagotavlja zunanji vir dolgotrajne fizične toplote, ki globoko prodre. Obliže lahko torej uporabaljajo tudi ljudje, pri katerih koža neprijetno reagira na uporabo kapsaicinskih krem, mazil ali obližev.

Terapevtska toplotna terapija

 1. Katere vrste bolečin lahko ublažim z uporabo Hansaplast terapevtskih toplotnih obližev?

  Glavni namen uporabe Hansaplast velikega terapevtskega toplotnega obliža je ublažitev bolečin v mišicah v spodnjem delu hrbta. Glavni namen uporabe Hansaplast malega terapevtskega toplotnega obliža je ublažitev bolečin zaradi napetih in nategnjenih mišic v vratu in ramenih. Toplotni obliž zagotavlja prijetno toploto, ki jo koža dobro prenaša, s katero lajša bolečine v mišicah in sprošča napete in zakrčene mišice. Če želite Hansaplast terapevtski toplotni obliž uporabiti pri drugih vrstah bolečine, se predhodno posvetujte s svojim zdravnikom.
 2. Glavni namen uporabe Hansaplast velikega terapevtskega toplotnega obliža je ublažitev bolečin v mišicah v spodnjem delu hrbta. Glavni namen uporabe Hansaplast malega terapevtskega toplotnega obliža je ublažitev bolečin zaradi napetih in nategnjenih mišic v vratu in ramenih. Toplotni obliž zagotavlja prijetno toploto, ki jo koža dobro prenaša, s katero lajša bolečine v mišicah in sprošča napete in zakrčene mišice. Če želite Hansaplast terapevtski toplotni obliž uporabiti pri drugih vrstah bolečine, se predhodno posvetujte s svojim zdravnikom.

  Če želite doseči optimalne rezultate, uporabljajte Hansaplast terapevtski toplotni obliž 2–3 dni po 8 ur dnevno. Toda na eno mesto prilepite le en obliž v 24 urah. Poleg tega obliža ne smete uporabljati več kot 7 dni zapored na istem mestu. Če bolečina ne mine ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom, saj je to lahko znak resnejše bolezni.
 3. Zakaj se moram pred uporabo Hansaplast terapevtskega toplotnega obliža posvetovati z zdravnikom, če imam diabetes?

  Sladkorni bolniki imajo pogosto slabšo prekrvitev, manjšo sposobnost zaznavanja visokih temperatur in so zaradi svoje bolezni bolj dovzetni za draženje kože. Zato se morajo pacienti z diabetesom pred uporabo Hansaplast terapevtskega toplotnega obliža posvetovati s svojim zdravnikom.
 4. Ali lahko Hansaplast terapevtski toplotni obliž uporabljam tudi ponoči?

  Seveda lahko Hansaplast terapevtski toplotni obliž uporabite tudi ponoči, vendar priporočamo, da ga najprej namestite podnevi, da izkusite, kakšna je raven toplote.
Še ni mnenja
 Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Napišite mnenje