Obliž za hitro celjenje
Obliž za vlažno celjenje ran

 • (0)
Napišite mnenje

Spodbudi do 50 % hitrejše celjenje

 • Pomaga preprečiti brazgotino
 • Vodoodporen
 • Tanek in prožen obliž
Natisni

Obliž za hitro celjenje

Hansaplast obliži za hitro celjenje pospešijo proces celjenja rane za do 50 % in so primerni za prekrivanje vseh vrst manjših ran, celo tistih po manjših operacijah. Za optimalne rezultate celjenja mora biti obliž na koži več dni.

Tanek, vodoodporen material zapre okolico rane in jo zaščiti pred bakterijami.
Blazinica za rane, ki je izdelana iz koži prijaznega poliuretana, selektivno vpija izcedek iz rane in hkrati ohranja rano vlažno ter tako pospešuje celjenje in zmanjša tveganje za nastanek brazgotine.
Močna lepljivost zagotavlja, da obliž ostane na mestu več dni.

Na voljo kot ovalni obliži različnih velikosti za optimalno celjenje.

Klinične študije

Učinkovitost Hansaplast obližev za hitro celjenje je bila dokazana v več kliničnih študijah. Bi želeli vedeti več?

Obliža ne smete uporabiti na rani, ki je že vneta ali okužena. Če rana kaže znake infekcije, kot so rdečina, vročina, bolečina, srbečica ali skelenje, se posvetujte z zdravnikom.
Če rana močno krvavi, morate pred uporabo obliža za hitro celjenje ustaviti krvavitev.

Uporaba

Preden prilepite Hansaplast obliž za hitro celjenje, morate očistiti svežo rano.

Nežno popivnajte rano in kožo v njeni okolici.
Nato prilepite obliž, ne da bi ga preveč raztegnili.
Izdelek  Velikost  Vrsta  Količina

Hitro celjenje
8 ovalnih obližev

(ena velikost)

43 x 68 mm 8 obližev

Pogosta vprašanja

 1. 1. Kako dolgo moram pustiti obliž za hitro celjenje na rani?

  Procesa celjenja rane ne prekinjajte s prepogostim menjavanjem obliža, pod pogojem, da rane ne občutite več (ni toplote, srbečice, skelenja itd., kar so tipični znaki infekcije). Pravzaprav obliž pustite na rani najmanj dva dni, da ne prekinete procesa celjenja. Čim dlje pustite rano pri miru, hitreje se bo zacelila.

 2. 2. Ali se obliž za hitro celjenje prilepi na rano?

  Ne, ne prilepi se. Tehnologija poliuretana zagotavlja, da se blazinica ne zlepi z rano. Obliž za hitro celjenje se sprime le s predelom okrog rane in ne s samo rano.

 3. 3. Ali lahko obliž za hitro celjenje uporabim na rani, kjer je že nastala krasta?

  Da, lahko. Obliž za hitro celjenje bo krasto sčasoma zmehčal in odstranil. Vendar proces celjenja ne bo potekal tako gladko in rezultat ne bo tako dober, kot če bi obliž za hitro celjenje uporabili, preden je nastala krasta.

 4. 4. Ali lahko obliž za hitro celjenje uporabim na rani, ki močno krvavi?

  Ne, ne smete. Kapaciteta vpijanja obliža za hitro celjenje je veliko večja kot pri običajnih obližih, vendar je hitrost vpijanja počasnejša. To pomeni, da bi morali obliž za hitro celjenje prehitro zamenjati. Pri rani, ki močno krvavi, morate najprej zaustaviti krvavitev, na primer tako, da z zložencem iz gaze močno pritisnete na rano. Nato lahko uporabite obliž za hitro celjenje, ne da bi ga morali prepogosto zamenjati.

 5. 5. Ali lahko obliž za hitro celjenje uporabim na okuženi rani?

  Ne, ne smete! Če opazite znake infekcije, kot so obsežna rdečina, toplota, srbečica, bolečina ali skelenje, odstranite obliž za hitro celjenje in se posvetujte s svojim zdravnikom. Infekcijo je treba zdraviti s sistemskimi antibiotiki ali topičnimi (= lokalnimi) antiseptiki. Rano je potrebno redno pregledovati.

 6. 6. Ali lahko ljudje z občutljivo kožo ali alergijami uporabljajo obliž za hitro celjenje?

  Obliž za hitro celjenje je primeren za ljudi z občutljivo kožo ali alergijami na običajne izdelke za oskrbo ran. Kljub temu se prepričajte, da niste alergični na katero izmed sestavin (poliuretan, akrilat) obliža za hitro celjenje.

 7. 7. Ali ni vlažno okolje gojišče klic in bakterij?

  Nikakor ne. Dejstvo je, da obrambni mehanizem proti bakterijam v vlažnih pogojih deluje bolje kot pod suho krasto. Več študij je pokazalo, da se v vlažnih pogojih okuži manj ran!

 8. 8. Ali je rumenkast sloj na rani znak infekcije?

  Ne. Sloj sestavljajo nekrotično tkivo in celice ter je potreben za celjenje rane v vlažnih pogojih. Pojav svetlo rumene tekočine na površini svetlo rdeče rane je normalno stanje v procesu celjenja rane. Če pa se pojavijo znaki okužbe, kot so rdečina, toplota, bolečina, srbečica ali skelenje, morate odstraniti obliž in obiskati zdravnika.

 9. 9. Ali je nastanek kraste nujen za uspešno celjenje rane?

  Ne. Ravno nasprotno, krasta pravzaprav lahko zavira hitro celjenje rane. Deluje kot naravna obloga, vendar se zapiranje rane podaljša, saj nove celice ne morejo tako hitro rasti in se pomikati v središče rane kot v vlažnem okolju.

 10. 10. Koliko hitrejše je celjenje, če uporabimo obliž za hitro celjenje?

  Natančno določanje hitrosti celjenja v suhih ali vlažnih pogojih je zelo različno in je odvisno od vrste in velikosti rane. Klinične študije kažejo, da je celjenje rane v vlažnem okolju do 50 % hitrejše.

 11. 11. Ali ima obliž za hitro celjenje kakšno prednost v primerjavi z običajnimi obliži?

  Da, ima. Obliž za hitro celjenje temelji na napredni tehnologiji, ki zagotavlja optimalne pogoje za vlažno celjenje in omogoča nadzor nad količino vlage in temperaturo rane. Študije so pokazale, da se rana v vlažnih pogojih lahko hitreje zaceli, krasta pa ne nastane. Vlažno okolje namreč spodbuja rast in pomikanje celic ter zagotavlja, da pomembni proteini ostanejo v rani.

Še ni mnenja
 Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Napišite mnenje