Obliž za zmanjšanje brazgotin

Zmanjša opaznost privzdignjenih in obarvanih brazgotin.

 • (0)
Napišite mnenje
 • Zmanjša debelino brazgotin, jih zmehča in posvetli.
 • Primeren za sveže in stare brazgotine.
 • Prvi rezultati so opazni po 3 do 4 tednih.
Natisni

Življenje z brazgotinami

Prometna nesreča, operacija ali druge vrste poškodb – številni nesrečni dogodki v življenju pustijo sled v obliki brazgotine. Čeprav ima skoraj vsak vsaj eno brazgotino, ki ga spominja na takšne dogodke, so lahko nekatere brazgotine bolj kritične kot druge. Poleg morebitne fizične bolečine in neugodja so lahko posamezniki psihološko prizadeti in postanejo manj samozavestni, še posebej če so brazgotine na vidnih delih telesa.

Hansaplast obliž za zmanjšanje brazgotin

Hansaplast obliž za zmanjšanje brazgotin je prozoren, samolepilen obliž iz poliuretana. Izdelki iz tega materiala se že vrsto let uporabljajo za profesionalno oskrbo ran. Obliž ne vsebuje nobenih aktivnih sestavin (zdravil), ki bi lahko povzročile neželene učinke. To je varen in uspešen način za učinkovito zmanjšanje privzdignjenih in obarvanih hipertrofičnih ali keloidnih brazgotin. 

Preberite več o oskrbi in preprečevanju brazgotin tukaj.

Ključni učinki

 • Diskreten prozoren obliž
 • Prijeten občutek udobja med uporabo
 • Zračen material
 • Enostavna uporaba, možnost prirezovanja na želeno velikost
 • Zelo prijazen do kože

Kako deluje obliž za zmanjšanje brazgotin?

Prozoren poliuretanski obliž je zasnovan tako, da tvori delno okluzivno bariero, ki izboljša vlaženje brazgotinastega tkiva. Poleg tega zviša temperaturo v tkivu brazgotine. To pomaga aktivirati naravni proces obnavljanja kože in spodbuja preoblikovanje brazgotine. Brazgotine postanejo bolj ploske, svetlejše in mehkejše.

Klinično dokazano

Klinične študije so pokazale pozitivne rezultate po 8 tednih vsakodnevne uporabe vsaj 12 ur dnevno. Prvi rezultati so opazni po 3 do 4 tednih. Več kot 8-tedenska uporaba obliža lahko dodatno izboljša videz brazgotine.

Bi želeli vedeti več? Tukaj preberite naše klinične študije.

.

 

Če je rana globoka, močno krvavi ali so vidni znaki okužbe, kot so rdečina, oteklina ali občutek toplote, obvezno obiščite zdravnika. 
Čeprav so bili nasveti in namigi, ki so navedeni na tej spletni strani, zelo skrbno zbrani, nikakor ne nadomeščajo posveta z zdravnikom in zdravljenja. Če imate zdravstveno težavo ali sumite, da jo imate, se posvetujte z zdravnikom in upoštevajte njegova navodila ne glede na to, kaj ste prebrali na tej spletni strani. 
Vedno natančno preberite in upoštevajte navodila za uporabo ali letake naših izdelkov. Za dodatne informacije o naših izdelkih se obrnite na nas po elektronski pošti na naslov Hansaplast@Beiersdorf.com.
Odstranite zaščitni papir z lepilne strani obliža. Obliž namestite na čisto in suho kožo, tako da je brazgotina povsem pokrita.
Če brazgotine ni mogoče v celoti prekriti, lahko namestite več obližev enega poleg drugega. Za manjše brazgotine lahko obliž prirežete na želeno velikost.
Obliž nosite najmanj 12 ur dnevno in ga vsak dan zamenjajte.
Izdelek Vrsta Velikost Kočičina

Obliž za zmanjšanje brazgotin
 

3.8 x 6.8 cm
21 obližev
 Obliž za zmanjšanje brazgotin XL  3 x 14.6 cm  21 obližev

Pogosta vprašanja

 1. 1. Kako nastanejo brazgotine?

  Brazgotinjenje je naraven del procesa celjenja tkiva po poškodbi. Po poškodbi gredo rane skozi značilne faze celjenja.  Proces celjenja rane na koncu vodi v fazo zorenja, med katero se tkivo brazgotine preoblikuje. To lahko traja več let, odvisno od velikosti in globine prvotne rane.
 2. 10.Kaj je še treba upoštevati pri oskrbi brazgotin?

  Svežih brazgotin na začetku ne izpostavljajte ekstremnim temperaturam. Tudi intenzivna sončna svetloba, močna vročina in hud mraz lahko negativno vplivajo na nastanek brazgotine. Oprijeta oblačila lahko razdražijo tkivo brazgotine, zato se jim izogibajte. Poleg tega bodite previdni pri vajah za raztezanje in moč, saj je poškodovana koža izjemno občutljiva. 
 3. 11.Ali Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN deluje tudi pri brazgotinah po carskem rezu?

  Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN lahko uporabite na brazgotini po carskem rezu, če je privzdignjena in obarvana. Omejitve uporabe pri doječih materah niso znane. V primeru vprašanj se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
 4. 12.Ali lahko Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN uporabim za preprečevanje nastanka brazgotine?

  Če se je koža pretrgala, ne morete preprečiti nastanka brazgotine, lahko pa jo naredite manj opazno. Ta obliž lahko začnete uporabljati takoj, ko se rana zaceli. To pomeni, da je rana povsem zaprta in da so bili odstranjeni šivi, če je bil potreben kirurški poseg.
 5. 13.Ali lahko Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN posvetli barvo brazgotine?

  OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN ne vsebuje nobenih sestavin za spremembo barve. Rdečina brazgotine je znak razdraženosti tkiva. Oskrba z OBLIŽEM ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN uravnovesi proces obnavljanja in tako zmanjša rdečino.
 6. 14.Ali se lahko prham, če uporabljam Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN?

  Da, z obližem se lahko na hitro oprhate ali telovadite. Tudi če se nekateri deli ali robovi obliža rahlo odlepijo, se bodo ponovno oprijeli kože, ko se obliž posuši.
 7. 15.Ali je izdelek prijazen do kože?

  Znano je, da je poliuretanski material OBLIŽA ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN zelo prijazen do kože in primeren za občutljivo kožo. Izdelki iz tega materiala se zelo pogosto uporabljajo pri profesionalni oskrbi ran. OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN je zračen in hidroaktiven ter ne povzroča maceracije pod obližem.
 8. 2.Za katere vrste brazgotin je primeren OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN?

  Klinične študije so pokazale, da je Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN učinkovit pri privzdignjenih in obarvanih hipertrofičnih brazgotinah in keloidih. Brazgotine postanejo bolj ploske, svetlejše in mehkejše. Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN se lahko uporablja za sveže in stare brazgotine na obrazu ali telesu.
 9. 3.Kako delujejo OBLIŽI ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN?

  Prozoren poliuretanski obliž je zasnovan tako, da tvori delno okluzivno bariero, ki izboljša vlaženje brazgotinastega tkiva. Poleg tega zviša temperaturo v tkivu brazgotine. To pomaga aktivirati naravni proces obnavljanja kože in spodbuja preoblikovanje brazgotine.
 10. 4.Iz česa je izdelan OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN?

  Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN je izdelan iz poliuretana, koži zelo prijaznega materiala, ki je primeren za občutljivo kožo. Izdelki iz tega materiala se že vrsto let uporabljajo na področju profesionalne oskrbe ran. Obliž ne vsebuje nobenih aktivnih sestavin (zdravil).
 11. 5.Kdaj lahko začnem oskrbo z OBLIŽEM ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN? In kako dolgo traja zdravljenje brazgotine?

  Obliž za zmanjšanje brazgotin lahko začnete uporabljati takoj, ko se rana povsem zapre in zaceli ter ko so bili odstranjeni šivi, če je bil potreben kirurški poseg. Klinične študije so pokazale pozitivne rezultate po 8 tednih vsakodnevne uporabe vsaj 12 ur dnevno. Prvi rezultati so opazni po 3 do 4 tednih. Več kot 8-tedenska uporaba obliža lahko dodatno izboljša videz brazgotine. Rezultati se lahko razlikujejo glede na posameznika in brazgotino.
 12. 6.Kako uporabiti OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN?

  Odstranite zaščitni papir z lepilne strani obliža in obliž namestite na čisto in suho kožo, tako da je brazgotina povsem pokrita. Če brazgotine ni mogoče v celoti prekriti, lahko namestite več obližev enega poleg drugega. Za manjše brazgotine lahko obliž prirežete na želeno velikost. Idealni čas uporabe obliža je od 12 do 24 ur na dan. Priporočljivo je, da obliž zamenjate vsak dan. Obliž zamenjajte tudi, če se umaže ali če ni dovolj trdno prilepljen.
 13. 7.Ali je Hansaplast OBLIŽ ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN primeren za vse velikosti brazgotin?

  Na večje brazgotine lahko namestite dva ali več obližev enega poleg drugega. Če pa je brazgotina manjša, lahko obliž prirežete na želeno velikost. 
 14. 8.Ali je mogoče s Hansaplast OBLIŽEM ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN v celoti odstraniti brazgotino?

  Kot velja za druge metode zdravljenja, tudi s Hansaplast OBLIŽEM ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTINE ni mogoče narediti brazgotine povsem »nevidne«. Možno pa je precejšnje izboljšanje.
 15. 9.Ali je uporaba Hansaplast OBLIŽA ZA ZMANJŠANJE BRAZGOTIN boleča?

  Koži prijazni obliži so bili posebej zasnovani za vsakodnevno uporabo na istem predelu več zaporednih tednov. Zaradi nežne tehnologije lepljenja je zamenjava obližev neboleča.
Še ni mnenja
 Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Napišite mnenje