Hansaplast sprej za rane

 • (0)
Napišite mnenje

Sprej za antiseptično čiščenje ran 

 • Učinkovito ščiti pred okužbami
 • Hiter in neboleč nanos
 • Brezbarvna raztopina ne povzroča madežev na oblačilih
 • Sprej je enostaven za uporabo in deluje tudi obrnjen navzdol
 • Zelo prijazen do kože
Natisni


Hansaplast sprej za rane

Tudi na površinskih ranah lahko pride do okužbe, če niso učinkovito očiščene. Čiščenje rane je obvezen prvi korak za optimalno celjenje in je priporočljivo za vse vrste ran.
Hansaplast sprej za rane je enostaven za uporabo in zagotavlja antiseptično čiščenje majhnih akutnih ran, kot so ureznine, odrgnine, opekline prve stopnje in majhne opekline druge stopnje ter odprti žulji.

Uporablja se lahko tudi za kronične rane in pooperativno oskrbo ran po navodilih zdravnika. Hansaplast sprej za rane tudi pomaga odstraniti kraste ali obloge, ki se zlepijo z rano.
Ne vsebuje alkohola, med nanosom ne povzroča bolečine ali skelenja in ne izsuši kože. Hansaplast sprej za rane omogoča neboleče in učinkovito čiščenje umazanije in bakterij iz rane ter preprečevanje okužb.

Raztopina je prozorna, zato ne povzroča madežev na oblačilih kot obarvani izdelki, ki na primer vsebujejo jod ali eozin.
Hansaplast sprej za rane, ki je koži prijazen in primeren za otroke, je učinkovit in nežen način za spodbujanje procesa celjenja ran.
Priročna plastenka Hansaplast spreja za rane dobro deluje iz vseh kotov, zato je idealen izdelek za prvo pomoč na poti, pri športnih aktivnostih in aktivnostih na prostem.

Čiščenje umazanije in bakterij iz rane je nujen prvi korak za optimalno celjenje. Da preprečite okužbe rane, razpršite Hansaplast sprej za rane z razdalje približno 10 cm na celotno območje rane. Po potrebi ponovite, nato predel okrog rane nežno popivnajte do suhega. 

Pomembno: Majhna rana bo hitro prenehala krvaveti. Če ne neha krvaveti, namestite še več blazinic iz gaze, še naprej pritiskajte na rano in poiščite zdravniško pomoč.
Pomembno je, da rano zaščitite pred zunanjimi vplivi, kot so umazanija in bakterije, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte s Hansaplast obližem ali Hansaplast sterilno oblogo za rane, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Obliž ali oblogo za rane vsak dan zamenjajte, razen če vam zdravnik svetuje drugače. Koristne napotke najdete tudi v članku  Kako obskrbeti ureznino.
Varno celjenje rane z manjšim tveganjem za brazgotinjenje omogočite tako, da redno nanašate Hansaplast mazilo za celjenje ran, dokler se rana popolnoma ne zaceli. To mazilo lahko uporabljate na odprtih, majhnih površinskih ranah v kateri koli fazi procesa celjenja. Po potrebi lahko rano prekrijete s Hansaplast standardnim obližem, kot so klasični, elastični in univerzalni obliži ter obliži za občutljivo kožo.
Product  Vrsta  Velikost  Količina
Hansaplast sprej za rane - 50ml
Hansaplast sprej za rane -
100ml
 1. Zakaj naj uporabim Hansaplast sprej za rane?

  Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. Hansaplast sprej za rane se lahko uporablja za antiseptično čiščenje akutnih ran, na primer ureznin, odrgnin, opeklin prve stopnje in majhnih opeklin druge stopnje ter odprtih žuljev. Uporablja se lahko tudi za kronične rane in pooperativno oskrbo ran po navodilih zdravnika. 
 2. Kako deluje Hansaplast sprej za rane?

  Hansaplast sprej za rane hitro in neboleče očisti rane ter jih zaščiti pred okužbami. Brezbarven sprej je enostaven za nanos tudi, ko je plastenka obrnjena navzdol. 
 3. Ali Hansaplast sprej za rane vsebuje alkohol ali jod?

  Ne. Hansaplast sprej za rane ne vsebuje alkohola ali joda. Je brezbarven in pri nanosu ne povzroča pekoče bolečine ali skelenja.
 4. Kako naj uporabljam Hansaplast sprej za rane?

  Ko rana neha krvaveti, jo očistite s sprejem, nato jo osušite, preden namestite obliž. Sprej razpršite z razdalje približno 10 cm na celotno območje rane. 

  Obloge, ki so se zlepile z rano, lahko s Hansaplast sprejem za rane navlažite, da jih nato lažje in neboleče odstranite.

 5. Ali lahko Hansaplast sprej za rane uporabim pred namestitvijo obliža z blazinico za rano s srebrom?

  Da. Hansaplast sprej za rane lahko uporabite pred namestitvijo Hansaplast obliža z blazinico za rano s srebrom. Ko rana neha krvaveti, jo očistite s sprejem in jo osušite, nato namestite obliž.
 6. Ali lahko Hansaplast sprej za rane uporabim pred nanosom Hansaplast mazila za celjenje ran?

  Da. Hansaplast sprej za rane lahko uporabite pred nanosom Hansaplast mazila za celjenje ran. Druge koristne napotke lahko najdete tudi v članku o celjenju ran.
 7. Kaj naj storim, če opazim znake okužbe rane?

  V primeru večjih ran z močnim izcedkom ali znakov okužbe se morate posvetovati z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte tudi, če se v območju rane razvije rdečina, oteklina ali bolečina, če se stanje poslabša ali če se proces celjenja rane ne začne v nekaj dneh. Če ste v kakršnih koli dvomih, obiščite zdravnika.
 8. Ali je Hansaplast sprej za rane primeren za občutljivo kožo?

  Hansaplast sprej za rane je zelo prijazen do kože in je primeren za uporabo na občutljivi koži.
 9. Ali lahko Hansaplast sprej za rane uporabljam po operaciji?

  Da, Hansaplast sprej za rane je primeren za čiščenje ran po operaciji v skladu z navodili zdravnika.
 10. Koliko časa po odprtju je Hansaplast sprej za rane še uporaben?

  Hansaplast sprej za rane lahko uporabljate do 6 mesecev po odprtju.
 11. Ali je Hansaplast sprej za rane primeren za nosečnice in otroke?

  Hansaplast sprej za rane je zelo prijazen do kože. Če ste noseči, dojite ali če želite sprej uporabiti na otroku, mlajšem od dveh let, se najprej posvetujte z zdravnikom.


  Za podrobne informacije o nanosu glejte letak z informacijami za paciente.
Še ni mnenja
 Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Napišite mnenje