Mazilo za celjenje ran

  • (0)
Napišite mnenje

Spodbuja celjenje ran in poškodovane kože

  • Omogoča do dvakrat hitrejše celjenje ran*
  • Pomaga občutno zmanjšati nastanek brazgotin
  • Lahko se uporablja na odprtih ranah
  • Ne vsebuje sestavin živalskega izvora (vegansko)

*v primerjavi z ranami brez uporabe izdelka

Natisni

Hansaplast mazilo za celjenje ran

Mazilo spodbuja in pospeši naravno celjenje majhnih površinskih ran, kot so ureznine, odrgnine in praske, ter opeklin prve stopnje in majhnih opeklin druge stopnje. Hansaplast mazilo za celjenje ran se lahko uporablja na odprtih površinskih ranah in poškodovani koži v kateri koli fazi procesa celjenja.
Klinično je dokazano, da vlažno okolje pomaga pospešiti naravni proces celjenja ran. Hansaplast mazilo za celjenje ran ustvari zračen sloj, ki ščiti rano pred zunanjimi vplivi, obenem pa preprečuje, da bi se izsušila. Klinično je dokazano, da to pospeši celjenje ran in zmanjša tveganje za nastanek brazgotin.
Hansaplast mazilo za celjenje ran je zelo prijazno do kože. Blaga formula je dermatološko preizkušena* in je primerna za dojenčke, otroke in občutljivo kožo.
Hansaplast mazilo za celjenje ran ne vsebuje barvil, dišav in sestavin živalskega izvora (vegansko). Mazilo se lahko kombinira s Hansaplast standardnimi obliži, kot so klasični, elastični in univerzalni obliži, obliži za občutljivo kožo in obliži za otroke. 

*Dermatološko je potrjeno, da koža izdelek dobro prenaša.  
 
Čiščenje umazanije in bakterij iz rane je nujen prvi korak za optimalno celjenje. Da preprečite okužbe rane, razpršite Hansaplast sprej za rane z razdalje približno 10 cm na celotno območje rane. Po potrebi ponovite, nato predel okrog rane nežno popivnajte do suhega. 

Pomembno: Majhna rana bo hitro prenehala krvaveti. Če ne neha krvaveti, namestite še več blazinic iz gaze, še naprej pritiskajte na rano in poiščite zdravniško pomoč.
Pomembno je, da rano zaščitite pred zunanjimi vplivi, kot so umazanija in bakterije, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte s Hansaplast obližem ali Hansaplast sterilno oblogo za rane, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Obliž ali oblogo za rane vsak dan zamenjajte, razen če vam zdravnik svetuje drugače. Koristne napotke najdete tudi v članku Kako oskrbeti ureznino.
Pomaga, da se rana zaceli varno in hitro, ter zmanjša tveganje za nastanek brazgotin. Redno nanašajte Hansaplast mazilo za celjenje ran, dokler se rana popolnoma ne zaceli. Previdno nanesite tanek sloj enkrat do dvakrat dnevno.  Poskrbite, da odprtina tube ne pride v stik z rano. Nanos redno ponavljajte, dokler se rana popolnoma ne zaceli. Hansaplast mazilo za celjenje ran se lahko uporablja na odprtih, majhnih površinskih ranah v kateri koli fazi procesa celjenja. Po potrebi lahko rano prekrijete s Hansaplast standardnim obližem, kot so klasični, elastični in univerzalni obliži ter obliži za občutljivo kožo.
Product  Vrsta  Velikost
Mazilo za celjenje ran

3.5g
Mazilo za celjenje ran

20g 
Mazilo za celjenje ran

50g

Pogosta vprašanja

Kako deluje Hansaplast mazilo za celjenje ran?
Hansaplast mazilo za celjenje ran spodbuja celjenje majhnih površinskih ran, kot so ureznine, odrgnine, praske, opekline prve stopnje in majhne opekline druge stopnje, tako da ustvari zračen zaščitni sloj, ki preprečuje izsušitev rane. To vzpostavi optimalne pogoje za vlažno celjenje rane, ki pospešijo naravni proces celjenja kože in lahko zmanjšajo tveganje za nastanek brazgotin. 
Ali Hansaplast mazilo za celjenje ran vsebuje sestavine živalskega izvora?
Ne. Hansaplast mazilo za celjenje ran ne vsebuje dišav, barvil, konzervansov in sestavin živalskega izvora – je veganski izdelek.
Kako naj uporabljam Hansaplast mazilo za celjenje ran?
Hansaplast mazilo za celjenje ran previdno nanesite v tankem sloju enkrat do dvakrat dnevno. Iz higienskih razlogov poskrbite, da odprtina tube ne pride v stik z rano ali drugimi površinami. Izdelek redno nanašajte, dokler se rana popolnoma ne zaceli. Hansaplast mazilo za celjenje ran lahko uporabljate v kateri koli fazi procesa celjenja. Če je potrebno, rano prekrijte s Hansaplast obližem, oblogo ali zložencem. Obliž, oblogo ali zloženec zamenjajte vsak dan, razen če vam zdravnik priporoči drugače.
Ali lahko mazilo za celjenje ran uporabljam skupaj z obliži, ki vsebujejo srebro?
Hansaplast mazilo za celjenje ran ni namenjeno uporabi skupaj z izdelki, ki vsebujejo aktivne sestavine, kot je Hansaplast obliž z blazinico za rano s srebrom. Kreme in mazila lahko ustvarijo plast med blazinico za rano in rano ter delujejo kot bariera, ki preprečuje prodiranje srebrovih ionov v rano. To lahko vpliva na učinkovitost izdelka. 
Ali lahko pred nanosom Hansaplast mazila za celjenje ran uporabim Hansaplast sprej za rane?
Da. Hansaplast sprej za rane lahko uporabite pred nanosom Hansaplast mazila za celjenje ran. Več informacij o Hansaplast spreju za rane najdete na strani izdelka tukaj. 
Kaj naj storim, če opazim znake okužbe rane?
V primeru večjih ran z močnim izcedkom ali znakov okužbe se morate posvetovati z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte tudi, če se v območju rane razvije rdečina, oteklina ali bolečina, če se stanje poslabša ali če se proces celjenja rane ne začne v nekaj dneh. Če ste v kakršnih koli dvomih, obiščite zdravnika.
Kako dolgo po odprtju lahko hranim Hansaplast mazilo za celjenje ran?
Hansaplast mazilo za celjenje ran lahko uporabljate do 6 mesecev po odprtju.
Ali lahko Hansaplast mazilo za celjenje ran uporabljam pri dojenčkih in otrocih?
Da. Hansaplast mazilo za celjenje ran je primerno za uporabo pri dojenčkih in otrocih.


Za podrobne informacije o nanosu glejte letak z informacijami za paciente.
Še ni mnenja
 Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Napišite mnenje