Pomlad pomeni, da boste kmalu nosili sandale in hodili naokrog bosi. Po dolgi zimi in času težkih čevljev in debelih nogavic so vaša stopala lahko izsušena in imajo neprivlačno trdo kožo. Da svoja stopala pripravite na pomlad, potrebujete poseben petdnevni program nege, ki koži stopal povrne vlago in lep videz.

1. dan: Intenzivna nega 
z nožno kopeljo in kremo za stopala

Nožna kopel je popoln način za intenzivno nego stopal. Temperatura, ki ne presega 36 °C, in čas 10–15 minut sta idealna za pripravo vaših stopal na negovalni program. Dejanska nega stopal pa se začne po kopeli – s Hansaplast Anti Callus pilingom 2-v-1, ki vsebuje ureo in mandljevo olje ter odstrani odvečno trdo kožo. Po pilingu stopalom privoščite razvajanje s Hansaplast Anti Callus 20 % UREA intenzivno kremo. Preprosto nanesite tanek sloj kreme, si nadenite nogavice in smuknite v posteljo. Zjutraj bodo vaša stopala mehka kot dojenčkova koža!

Začnite s hranilno nožno kopeljo, ki naj ji sledi intenzivna nega stopal.

2.–5. dan: Vsak dan nanesite kremo

Reden nanos kreme, ki vsebuje ureo, je izjemno pomemben za zdrava in lepa stopala. Dr. Maike Kuhlmann z oddelka za raziskave in razvoj pri znamki Hansaplast razloži: "Dobro negovana koža na stopalih ni samo mehkejša in lepša, temveč tudi bolj odporna proti trenju, pritisku in atletskemu stopalu. Idealen je nanos vlažilne kreme, ki se zlahka vpije, vsako jutro po prhanju. Intenzivnejša krema, ki jo vmasiramo v kožo pred spanjem in jo pustimo delovati čez noč, je Hansaplast ANTI CALLUS 20 % UREA intenzivna krema."

Pomembno je, da kremo z ureo na stopala nanesete vsak dan.

3. dan: Intenzivna 
nega za kurja očesa in trdo kožo

Če so se na vaših stopalih že razvili trda koža ali kurja očesa, ki jih ni mogoče odstraniti s pilingom in nego, potrebujete posebno oskrbo. Hansaplast obliže za trdo kožo in popolno prilegajoče se Hansaplast obliže za kurja očesa s salicilno kislino prilepimo neposredno na prizadeta mesta, da zmehčajo debelo trdo kožo v dveh do štirih dneh, nato pa ob koncu tedna zlahka odstranimo odvečno kožo.  

Obliži s salicilno kislino lahko pomagajo zmehčati debelo in otrdelo kožo.

 4. dan: Pedikura v poletnih mesecih doda piko na i

Za čudovita stopala zdaj manjkajo samo še lepi nohti. Najprej jih ostrizite. Pomembno je, da jih ne ostrižete preveč, saj v tem primeru lahko pride do vraščanja nohtov. "Oblika nohtov mora ustrezati njihovi naravni zaobljenosti in robovi morajo biti gladko popiljeni," razlaga dr. Kuhlmannova. Neenakomerno površino lahko zgladimo s posebno pilo, obnohtno kožico pa nežno potisnemo nazaj. Nohti so tako pripravljeni za lakiranje.

Ostrizite nohte, toda ne preveč.

5. dan: 
Vaša stopala so zdaj pripravljena!

Po petdnevnem programu intenzivne nege so vaša stopala pripravljena, da jih pokažete. Da vam žulji ne bodo pokvarili razpoloženja, dr. Maike Kuhlmann priporoča, da imate vedno pri roki nekaj obližev za žulje. "Novi Hansaplast obliži za žulje zaščitijo kožo neposredno po nanosu, ostanejo 48 ur prilepljeni na koži in ščitijo pred bolečino z blazinico z aktivnim gelom."

Now your feet are ready to make their debut.

Nazaj na vrh

Pripravite svoja stopala na pomlad s temi izdelki

Ko začne sijati sonce, je čas za uživanje življenja na prostem. Z uporabo teh izdelkov pripravite svoja stopala za poletno razkazovanje in jih ohranite zdrava vso sezono. Bolečino zaradi žuljev takoj zmanjšajte s Hansaplast obližem za žulje. Ublažite pritisk kurjih očes in jih odstranite s Hansaplast obližem za kurja očesa, ki vsebuje aktivno sestavino salicilno kislino. Poskrbite za občutek povsem gladke kože s Hansaplast obnovitveno kremo za noge z 10 % UREE, za dolgotrajne rezultate pa jo vključite v svojo jutranjo redno nego. Odstranite odmrle kožne celice in kožo stopal oskrbite z kakovostno nego – vse v enem koraku s Hansaplast Anti Callus pilingom 2-v-1. Za zelo suho in trdo kožo nanesite Hansaplast Anti Callus 20 % UREA intenzivno kremo, ki je idealna za zelo trdo in suho kožo.  
Nazaj na vrh
Za podrobnejše informacije o izdelkih Hansaplast nam pišite na elektronski naslov
phc@beiersdorf.com. Prosimo, upoštevajte, da noben od zgornjih nasvetov ali priporočil ne more nadomestiti zdravniškega nasveta. Natančno preberite navodila za uporabo, ki so navedena na embalaži naših izdelkov. Če vam naši nasveti ne pomagajo ali če imate ali sumite, da imate bolezensko stanje, se posvetujte z zdravstvenim strokovnjakom.