Čevljev ni nikoli preveč, toda vsak par čevljev se nam ne prilega kot ulit. In žal nam pogosto povzročajo težave prav tisti, ki jih imamo najraje! Vendar pa obstaja način, da povečate udobje svojih čevljev. Hansaplast ponuja celo vrsto visoko učinkovitih obližev za žulje, ki vam lahko pomagajo, zato v nadaljevanju preberite nekaj praktičnih nasvetov o tem, kako preprečiti boleče žulje zaradi čevljev.

Hansaplast obliži za žulje – novi prijatelji vaših stopal!

Kaj so?

Hansaplast obliži za žulje so na voljo v različnih velikostih in so zasnovani tako, da takoj ublažijo bolečino zaradi žuljev ali boleča mesta na stopalih, ki jih povzroča drgnjenje ali pritisk zaradi slabo prilegajočih se čevljev. Oblazinijo prizadeto območje in ga zaščitijo pred nadaljnjim drgnjenjem in pritiskom, pri tem pa takoj zaustavijo bolečino. Poleg tega tudi onemogočijo, da bi v žulj zašla umazanija ali da bi prišlo do okužbe, zato je celjenje hitrejše. Odličen pripomoček za žulje na stopalih, zaradi katerega se boste lahko v nekaj minutah vrnili k teku, nakupovanju ali drugim aktivnostim!
Black white patterned shoes lying on the floor with confetti
Kar koli ste počeli, lahko takoj nadaljujete
Kako delujejo?

Ti visoko učinkoviti obliži temeljijo na hidrokoloidni tehnologiji. Ta deluje po načelu vlažnega celjenja, za katerega je znano, da spodbuja in pospeši proces celjenja. Hansaplastova tehnologija lepljenja zagotavlja, da obliž ostane na mestu več kot 48 ur. Hansaplast obliži za žulje so vodoodporni, zato prhanje ali kopanje ne predstavlja težave; za tekače in druge športnike pa je pomembno, da so odporni tudi proti potu.
Feet with white flip flops in the bathroom
Odporni proti potu in vodi – za športnike

Kako se uporabljajo?

Ta skoraj nevidni obliž prilepite na žulj in tako omogočite dober začetek celjenja in preprečite okužbo rane. Poskrbite, da je območje, kamor prilepite obliž, čisto in suho. Da se izognete težavam pri procesu celjenja, obliž odstranite šele, ko se začne sam luščiti od kože.

Naked feed with applied blister plaster
Skoraj nevidni obliž za žulje
Nazaj na vrh
Za podrobnejše informacije o izdelkih Hansaplast vas prosimo, da stopite v stik z nami po e-pošti na info.slovenia@beiersdorf.com. Prosimo, upoštevajte, da navedeni napotki in priporočila ne nadomeščajo zdravniškega nasveta. Natančno preberite navodila za uporabo, ki so navedena na embalaži naših izdelkov. Če vam naši nasveti ne pomagajo ali v primeru, da imate ali sumite, da imate zdravstveno težavo, se posvetujte z zdravstvenim strokovnjakom.
Hansaplast Blister Plaster boxes

Nazaj na vrh

Kako narediti kateri koli čevelj udobnejši

DA

... ko kupujete čevlje, izberite večjo velikost. Možno je, da so vaša stopala rahlo različne velikosti, večina naših stopal je takšnih – vedno torej kupite čevlje, ki se prilegajo večjemu stopalu.

... pri nakupu čevljev pazite na šive ali materiale, ki lahko drgnejo kožo, so pretrdi ali neudobni.

... čevlje redno menjajte. Če prepogosto nosite isti par čevljev, obstaja večja možnost, da se pojavijo žulji, saj so mesta, na katera pritiskajo čevlji, vedno ista.

... razmislite o uporabi vložkov, ki povečajo udobje. Če težko najdete čevlje, ki so vam udobni, je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom.

... ne pozabite zaščititi vseh mest, ki bi utegnila biti problematična, še preden se odpravite ven. Ustrezno nameščen Hansaplast obliž za zmanjšanje pritiska deluje kot popoln preventivni ukrep proti drgnjenju, bolečim mestom na stopalih, pritisku in žuljem.

... ko se odpravite na tek, sprehod, po nakupih ali na ples, vzemite s seboj svojo malo modro škatlico Hansaplast obližev za žulje! Če se bo na vaših stopalih pojavilo boleče mesto ali žulj na peti, boste lahko takoj ublažili bolečino in proces celjenja se bo začel na mestu samem.

NE

... predajte se skušnjavi, da bi nosili vsak dan iste čevlje – tudi če jih naravnost obožujete!

... pozabite, da morate nove čevlje uhoditi, kar je še posebej pomembno takrat, ko se odpravljate na nakupovanje ali izlet po mestu, ki vključujeta veliko hoje.

... pričakujte, da se bodo pretesni čevlji raztegnili. To se ne zgodi vedno in prav lahko boste od tega imeli le boleča stopala!

... pričakujte, da se bodo pretesni čevlji raztegnili. To se ne zgodi vedno in prav lahko boste od tega imeli le boleča stopala!

... dopustite, da se vaši čevlji zmočijo. Mokri čevlji, škornji in nogavice lahko povzročijo žulje veliko hitreje kot suhi. Če vam težave povzroča potenje stopal, preizkusite Hansaplast Silver Active antiperspirant.