Otroci odkrivajo svet, tako da ga aktivno raziskujejo: radi se dotikajo, občutijo, plezajo in se igrajo. Razposajene dogodivščine se lahko pogosto končajo z urezninami in odrgninami – a to ni razlog, da bi se zabava končala! Hansaplast Bacteria Shield obliži nudijo učinkovito zaščito rane in tako malčkom omogočajo, da nadaljujejo z odkrivanjem sveta, ne da bi starše skrbelo zanje.

In čeprav ureznine in praske odraslim ne prikličejo solza, je tveganje za okužbo pri njih enako kot pri otrocih. Uporaba Hansaplast Bacteria Shield obliža vam omogoča, da brez skrbi nadaljujete s svojim vsakdanjim življenjem, saj veste, da je za vašo rano poskrbljeno in da je zaščitena.

Ali res potrebujem obliž?

Tradicionalna modrost, ki se prenaša iz generacije v generacijo, pravi, da se rana najbolje zaceli na zraku, saj ji to omogoča, da „diha“ in se „naravno celi“. Sodobne znanstvene raziskave pa so pokazale, da drži ravno nasprotno: pravilna oskrba rane je bistvena.

Poškodovana koža predstavlja preprost način za vstop vseh vrst umazanije in bakterij v telo, kar lahko hitro privede do okužbe. Mikroskopske bakterije so vsepovsod in so nevidne prostemu očesu. Običajni simptomi okužbe obsegajo vse od otekline, rdečine in rosenja rane do visoke temperature in oteklih žlez. V hudih primerih se lahko okužba razširi še na druge dele telesa in povzroči resne zdravstvene težave.

Okužbe so pogosto boleče, upočasnijo celjenje in postanejo vir neprijetnih občutkov in razdraženosti. Če okužba postane resna, je lahko celo potrebno jemanje antibiotika – če torej menite, da je rana okužena, obiščite zdravnika.

Simbol Hansaplast Bacteria Shield
* Hansaplast obliži ščitijo pred umazanijo in bakterijami.

Hansaplast Bacteria Shield obliži blokirajo 99 % umazanije in bakterij. Z zaščito rane in ohranjanjem njene čistoče obliži Hansaplast Bacteria Shield ustvarjajo idealne pogoje za neovirano delovanje telesu lastnih mehanizmov celjenja. Čeprav mnogi še vedno širijo idejo o tem, da je celjenje rane na zraku hitrejše, je dokazano, da uporaba obliža, ki pokriva in ščiti rano, podpira proces celjenja.

Poleg tega, da obliž Hansaplast Bacteria Shield vaši rani daje najboljšo možnost za hitro in zdravo celjenje, vam samim tudi omogoča, da ste povsem mirni in lahko pozabite na svojo rano. Nadaljujete lahko s svojimi vsakdanjimi opravki, saj Hansaplast poskrbi za vas – in za vaše nemoteno življenje.

Nazaj na vrh

Kako delujejo obliži Hansaplast Bacteria Shield?

Hansaplast Bacteria Shield obliži ustvarijo zaščitno pregrado, ki 99 odstotkom bakterij preprečuje, da bi prišle v stik z rano. Tako ščitijo pred okužbo, kar je pomembna prednost v času, ko so obiski zdravnika lahko zamudni, včasih neugodni in naročanje ni vedno enostavno.

Kako torej Hansaplast Bacteria Shield obliži dosežejo ta visoki standard zaščite? 

  • Posebej zasnovana podloga preprečuje prodiranje bakterij. Ker blokirajo 99 % bakterij, Hansaplast Bacteria Shield obliži zmanjšajo tveganje za okužbo in omogočajo hitro, naravno celjenje.
  • Večina obližev Hansaplast Bacteria Shield je opremljena z vodoodbojnim slojem, ki pomaga preprečiti bakterijam, da bi prodrle v rano. To pomeni, da se lahko aktivirajo naravni mehanizmi celjenja v vašem telesu, ne da bi jih ovirali zunanji dejavniki, kot so voda in mikroorganizmi.
  • Močna lepljivost zagotavlja daljšo zaščito. Ta zanesljiva zaščita vam omogoča, da ste brez skrbi in da nemoteno živite naprej svoje življenje.
  • Zračni materiali pustijo vlagi, da izhaja iz rane, kar je pomemben dejavnik pri celjenju kože.
Hansaplast Bacteria Shield obliži blokirajo 99 % bakterij
* Hansaplast obliži ščitijo pred umazanijo in bakterijami.

Čeprav se majhne ureznine in praske pogosto zacelijo razmeroma dobro same od sebe, vedno obstaja tveganje za okužbo. Simptomi okužbe so lahko rdečina, oteklina in izcedek, če pa se okužba razširi, nastopijo tudi resnejše zdravstvene težave. Takojšnja in učinkovita oskrba rane s Hansaplast Bacteria Shield obližem pomaga preprečiti okužbo in omogoča aktivacijo naravnih mehanizmov celjenja v telesu.

Nazaj na vrh

Kako so bile potrjene trditve za Hansaplast Bacteria Shield obliže?

Naš tim za raziskave in razvoj je temeljito preveril Hansaplast Bacteria Shield obliže s preizkusom njihove učinkovitosti v trifaznem in vitro testiranju pregrade.

To je vključevalo inokulacijo trakov obližev v petrijevkah z nanosom kapljic bakterijske suspenzije na zunanjo površino. Trakove smo nato hranili pri 37 °C, kar je blizu normalne temperature človeškega telesa. Ko smo trakove vzeli iz inkubacije, smo prešteli enote, ki tvorijo kolonije (CFU-je), da smo izmerili prisotnost bakterij v petrijevkah. Rezultati so bili prepričljivi: Hansaplast Bacteria Shield obliži so zadržali 99 % bakterij.
 
Vodja zdravstvenega laboratorija Simon Van Leeuwen v laboratoriju
Naš vodja zdravstvenega laboratorija Simon Van Leeuwen.
Gre za uveljavljeno testno metodo, ki temelji na mednarodnih standardih (DIN 58953-6). Uporablja se za testiranje učinkovitosti različnih Beiersdorfovih linij izdelkov, kot so Universal, Classic, Elastic, Sensitive, Aqua Protect, Extra Tough, Silicone Soft in Kids.
Nazaj na vrh