Vsem se nam je že kdaj zgodilo, da nas je med športno dejavnostjo, opravljanjem zahtevne naloge na vrtu ali igranjem z otroki nenadoma ustavila ureznina ali odrgnina. Mnogi naredimo napako, da preprosto ustavimo krvavitev in nadaljujemo z dejavnostjo, misleč, da nam bo obliž samo napoti in nas bo upočasnjeval. Številni ljudje celo verjamejo, da se bo rana hitreje zacelila, če jo bodo pustili nepokrito na zraku.

Toda vsaka ureznina ali praska, ki ostane izpostavljena, je ne glede na velikost dovzetna za okužbo, če vanjo pridejo umazanija in bakterije. Z linijo obližev Hansaplast ELASTIC lahko uživate najboljše od obojega: zanesljivo zaščito pred umazanijo in bakterijami ter izjemno fleksibilnost. To pomeni, da lahko nadaljujete s svojim življenjem, varni v zavedanju, da je za vašo rano poskrbljeno in da je zaščitena.

Kaj je posebnost nove linije obližev Hansaplast Elastic?

Po letih raziskav je Hansaplast razvil linijo ELASTIC, s katero želi ponuditi izboljšane in celo bolj zanesljive obliže za oskrbo in zaščito ran, ne glede na izzive, ki jih prinaša dan. Ne morete vedno predvideti, kaj se bo zgodilo, lahko pa se zanesete na obliže ELASTIC, ki poskrbijo za vas.

Linija ELASTIC se odlikuje s tekstilnim slojem, izdelanim iz gosto tkanih, prožnih vlaken s hidrofobno prevleko, ki izboljša vodoodbojnost, kar pomeni, da se voda v obliki kapljic odbije od površine. Linija izjemno prožnih obližev Hansaplast ELASTIC kljub tej izboljšani vodoodbojnosti zdaj nudi boljšo zračnost, ki omogoča, da vlaga izhaja iz rane, medtem ko se koža celi.
Dva paketa Hansaplast Elastic obližev.
Hansaplast Elastic obliži so raztegljivi in fleksibilni, da zagotavljajo zanesljivo zaščito

Tako kot vsi Hansaplast Bacteria Shield obliži tudi linija ELASTIC zagotavlja učinkovito zaščito pred umazanijo in bakterijami. Skupaj s svojimi vodoodbojnimi lastnostmi Hansaplast ELASTIC obliži omogočajo naravnim mehanizmom celjenja v vašem telesu, da začnejo neovirano delovati. 

To pa še ni vse: njihova tekstilna podlaga se razteza in prilagaja vaši koži, ko se premikate. Zato so obliži ELASTIC idealni za vse majhne rane na delih telesa, ki so stalno v gibanju, na primer dlani, kolena in komolci. Hansaplast ELASTIC obliži nudijo močno lepljivost tudi na večjih območjih, kar zagotavlja, da ostanejo na svojem mestu, medtem ko nelepljiva blazinica za rano učinkovito ščiti in oblazini rano. Naši predhodno narezani obliži ELASTIC imajo zaobljene robove, kar zmanjša neželeno odlepljanje.

Nazaj na vrh

Odpravljanje pogostih zmot in razbijanje mitov o oskrbi ran

Ko gre za oskrbo ureznin in odrgnin, se skozi leta ohranjajo nekatere tradicionalne modrosti, ki so postale široko sprejete – vendar ne prenesejo temeljitejšega preverjanja s sodobnimi znanstvenimi metodami. Oglejmo si tri tipične primere:

 1.  „Rana se bolje zaceli na zraku.“
  Mnenje, da se rana hitreje ali bolje zaceli, če jo pustimo nepokrito na zraku, je vsekakor zelo razširjeno, toda raziskave so pokazale, da ni pravilno. Uporaba Hansaplast obliža ohranja rano prekrito in zaščiteno pred umazanijo in bakterijami, kar pomaga ščititi pred okužbo. 

  Nanesete lahko tudi Hansaplast obliž za hitro celjenje ali uporabite Hansaplast mazilo za celjenje ran – oboje ohranja rano vlažno, kar dokazano pospeši proces celjenja, rana ostane voljna in brazgotina je manjša.

 2.  „Ne skrbi zaradi praske: pusti otrokom, da so otroci.“
  Dokazano je, da otroci, ki preživijo več časa na prostem, bolj verjetno razvijejo močan imunski sistem. Vendar pa je pustiti odprto rano nepokrito in tako preprosto omogočiti bakterijam, da prodrejo vanjo, nekaj povsem drugega. 

  Če bakterije najdejo pot v rano, lahko sprožijo okužbo, ki zavira naravni proces celjenja. Še več, če se ta okužba razširi, lahko povzroči resne zdravstvene posledice. Hansaplast ELASTIC obliži so raztegljivi in fleksibilni, kar pomeni, da zagotavljajo prilagodljivo in vzdržljivo zaščito.

 3.  „Obliži so neudobni in so samo napoti“
  Nekateri obliži so izdelani iz materialov, ki so razmeroma slabo prožni in ne dovolj lepljivi, zato se lahko zdi, da so nerodni in neučinkoviti. Linija obližev Hansaplast ELASTIC pa je izdelana iz izjemno prožnega materiala, ki se razteza in prilagaja vaši koži, ko se premika. To pomeni, da lahko nemoteno nadaljujete s svojimi vsakodnevnimi opravki, obenem pa še vedno uživate v varni oskrbi in zaščiti rane.

Ženska kleči na vrtu. Drži zemljo, obliž na njeni roki pa je čist.
Z linijo Hansaplast Elastic lahko zaščitite vse ureznine ali odrgnine in se nato ponovno posvetite svojemu vrtu.
Osem smehljajočih se otrok, ki sedijo na lesenih stopnicah.
Majhne ureznine in odrgnine niso razlog, da bi se otroci nehali zabavati.
Nazaj na vrh

Trditve, ki jih podpirajo znanost in raziskave


Inovacije in pomembne izboljšave v naši liniji ELASTIC, zlasti njena izboljšana vodoodbojnost, so rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja. Ključni cilji tega procesa so bili ustvariti še boljšo tkanino za naše obliže, uporaba izboljšane hidrofobne prevleke in zagotovitev boljše celovite lepljivosti.

Poleg zahtevnega testiranja smo izvedli tudi potrošniško raziskavo, da bi potrdili naše trditve.  Potrošniki, ki so uporabljali naše obliže, so leta 2018 potrdili izboljšavo: menili so, da se je 'zaščita pred umazanijo in bakterijami' izboljšala za 16 %, vodoodbojnost za 25 % in lepljivost za 22 %. To je jasna potrditev, da je bil naš razvoj izdelka v celoti uspešen in je prinesel učinkovite, pomembne rezultate.
Nazaj na vrh