Varen prostor

Globalni odziv na pandemijo covida-19 – karantena – nam lahko daje občutek varnosti v lastnih domovih. Toda tudi doma moramo poskrbeti drug za drugega. To pomeni, da smo pripravljeni na neizogibne nezgodice – majhno ureznino, ko kuhamo večerjo, ali odrgnjeno koleno med igranjem skrivalnic. Naučite se poskrbeti zase in za svojo družino – ostanite mirni, očistite rane, jih prekrijte in nadaljujte.

Pri karanteni je ključna priprava – toaletni papir, pločevinke paradižnika, ogromne količine čokoladnih piškotov ... Z našim preprostim postopkom za oskrbo ran pa se lahko pripravite tudi na oskrbo večine vsakdanjih ran: 
-
 

 
Nazaj na vrh

Dnevna soba

Sat on sofa applying a plaster to an injured toe

Ali je dnevna soba med karanteno postala središče vašega življenja? Ali je namesto prostora za sprostitev postala prostor, kjer preživljate večino dneva? Delo in igra, gor in dol, dobro in slabo.

Gledanje filmov in poslušanje najljubše glasbe vsekakor nista ekstremen šport, prežet z nevarnostjo, vendar lahko tudi med sprostitvijo pride do majhnih nezgod. Preprosto nemogoče se je izogniti nekaterim majhnim urezninam in odrgninam, zato poskrbite, da boste imeli doma dobro založen komplet prve pomoči. 

Medtem ko se pripravljate na naslednji klic na platformi Zoom in razmišljate o glasbenem ali bralnem seznamu med karanteno, pomislite tudi na popolno omarico za prvo pomoč. Če ne veste, kaj naj bi vsebovala, je tukaj naš predlog. 

-

Nazaj na vrh

Hansaplastov postopek za oskrbo ran

Happy couple preparing food in kitchen

 

  1. Čiščenje: Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane odstranite umazanijo, bakterije in vidne delce iz rane, da preprečite okužbo. 
  2. Zaščita: Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem ali sterilno gazo oz. oblogo znamke Hansaplast. 
  3. Celjenje: V tretjem koraku lahko spodbudite varno in hitro celjenje rane z manj tveganja za nastanek brazgotine. Vsakič, ko zamenjate obliž, oziroma dokler se rana povsem ne zaceli, nanesite Hansaplast mazilo za celjenje ran

Premislek in priprava sta zelo koristna: s Hansaplastovim postopkom za oskrbo ran in njegovo linijo izdelkov svoje težave rešite na preprost način. Ali ste kdaj razmišljali o specifičnih varnostnih vidikih posameznih prostorov v hiši? O kavču, kuhinji ali namišljenem pravljičnem gradu v otroški sobi?

Obstajajo najrazličnejši izzivi, ki se jih morate zavedati, da boste varni v vseh prostorih.

-

Nazaj na vrh

Kuhinja

Man holding child while cooking

Kuhinja je pogosto središče doma – hrana zbližuje ljudi. Toda med vso zabavo, igro, smehom in zgodbami se nekdo verjetno skuša osredotočiti na kuhanje – to pa pomeni vročino, ostre robove, drseče površine in morda alkohol – seveda samo zato, ker tako piše v receptu. 

Nezgode se preprosto zgodijo. Lahko še tako pazite, a boste vseeno jokali zaradi politega mleka. Toda če ste dobro pripravljeni, lahko ostanete varni in osredotočeni na preživljanje časa z družino in obenem poskrbite za poln želodec.

Če boste upoštevali naš priporočeni postopek za oskrbo ran in imeli pri roki ustrezne izdelke, lahko rešite svoj obrok – ko pripravljate živila za kuhanje, ne pozabite na komplet prve pomoči. Da se boste lahko osredotočili na hrano namesto na rano, potrebujete izdelke, ki prenesejo vodo in paro, rezanje in mešanje. Hansaplast univerzalni obliž je popoln za družinsko omizje, toda vlaga in gibanje, ki se jima med kuhanjem ne morete izogniti, pomenita, da mora imeti kuhar pripravljene izdelke, ki so resnično odporni proti kuhinjskim postopkom.

- 

 
Nazaj na vrh

Otroška soba

Father with daughter on his shoulders

Preživljanje kakovostnega časa z družino je prav tisto razvedrilo, ki ga morda potrebujete, da premagate morebitno stisko zaradi pandemije covida-19. Resnično bi bilo škoda, če bi te trenutke uničila nespametna nezgoda – odrgnjeno koleno na sprehodu po mestnih ulicah ali prst, ki si ga priščipnete z vrati garderobne omare.

Upoštevajte Hansaplastov postopek za oskrbo ran in otroci se bodo kmalu lahko spet brezskrbno igrali. Hansaplast obliži za otroke so popolni za zaščito večine ran – lahko se celo zgodi, da si bodo otroci izmišljevali poškodbe, samo da jim boste namestili še en obliž s priljubljenimi motivi ... Ledeno kraljestvo ali Marvelovi superjunaki?

-

 
Nazaj na vrh

Balkon

Young woman gardening herbs on her balcony

Ker so mestni parki zaprti in smo prisiljeni ostati doma, mnogi svoje hrepenenje po preživljanju časa na prostem, še posebej zdaj, ko je v zraku že pomlad, tešijo na balkonu ali na vrtu. Ste se lotili novega domačega projekta, urejanja in loščenja balkona v prijetno zatočišče? Se zabavate z vrtnarjenjem in želite vzgojiti popoln zeliščni vrt? 

Ne glede na to, kje na prostem iščete sprostitev, ne pozabite: manj kot ste previdni, večja je verjetnost, da bodo majhne praske in odrgnine uničile vaše sproščanje.

Čeprav je balkon del doma, ste še vedno zunaj! To je seveda povsem očitno, vendar je pomembno, da se zavedate: če pride do nezgode, obstaja veliko tveganje za okužbo, zato je potrebna pravilna oskrba.

Postopek za oskrbo ran je popolno izhodišče za trenutke, ko morate oskrbeti majhne vsakdanje rane. Če se ukvarjate z ročnimi opravili na balkonu ali zunaj na vrtu, bodite posebej pazljivi, da rano očistite s Hansaplast sprejem za rane in uporabite vzdržljiv Hansaplast Extra Robust obliž, ki ustrezno zaščiti predel rane, preden nadaljujete z delom.

Nazaj na vrh

Življenje gre naprej

Young woman cuddling pet dog

 

Preživljanje časa doma se zdi popolna priložnost za umirjeno sproščanje. Toda karantena pomeni izolacijo in to prinaša številne nove izzive – še posebej če vas pri vaših domačih projektih in kuhanju ovirajo nezgodice. Zato smo za vas pripravili nasvete in rešitve za majhne poškodbe, da se boste lahko osredotočili na svoje življenje namesto na rane.
Nazaj na vrh