Tehnologija

Toplotne celice Hansaplast terapevtskega toplotnega obliža vsebujejo naravne sestavine, kot so železni prah, sol in oglje. Ko odprete ovoj, železo reagira s kisikom iz zraka in sprostita se energija in toplota. Sol in oglje delujeta kot regulatorja in pospešita kemično reakcijo. Ko samolepilni obliž prilepite na kožo, se v 30 minutah razvije občutek toplote. Toplotni učinek traja 8 ur s stalno temperaturo pribl. 40 °C.

Kako pomaga

a. Stimulira pretok krvi: Toplota pospeši prekrvitev, tako da razširi krvne žile. Tako se poveča transport nujno potrebnega kisika in hranilnih snovi do celic mišičnega tkiva – prvi korak procesa samozdravljenja.
b. Pospeši odstranjevanje stranskih produktov presnove: Povečan pretok krvi omogoča tudi lažje odstranjevanje odpadnih snovi, ki nastajajo v celičnem tkivu in mišicah.
c. Ublaži bolečino: Toplota zmanjša napetost, pomiri in sprosti ter izboljša gibljivost.

Vzroki za bolečino

Najpogostejši vzroki za bolečino so mišične obremenitve in napetosti, ki povzročijo bolečine v vratu in ramenih ali v križu. Sodobni način življenja, na primer monoton položaj pri delu v pisarni, malo ali nobene redne telesne vadbe in debelost vodijo v povečano pojavnost bolečin v mišicah in hrbtu.

Kako jo zaznamo?

Zmanjšan pretok krvi v napetem mišičnem tkivu pripelje do zmanjšane oskrbe s kisikom in hranilnimi snovmi in do povečane količine stranskih produktov presnove. To spodbudi živčne celice, da pošljejo sporočila hrbtenjači in nato možganom. Ko možgani zaznajo bolečino, pride do različnih fizičnih reakcij, kot je krčenje mišic, kar še poslabša stanje bolečine.